4B sözleşmeli personel kurumlar arası geçiş yapabilir mi?
Ek Madde 3 – (Ek: -2009/14799) Sözleşmeli personel, kurumlar arasında nakil edilemez.
Kurumlar arası geçiş için kaç yıl çalışmak gerekir?
Kurumlar arası transferlerde aranan birkaç şart vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir: Memurun asaletinin onaylanmış olması, yani en az 2 yıl hizmet vermiş olması gerekir. Memurun talebi ve şu anda çalıştığı kurumun onayı olması gerekir.
Sözleşmeli personel unvan değişikliği yapabilir mi?
9. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi (sözleşmeli personel) ve 4/D maddesi (kadrolu personel) kapsamına giren personel, ilgili yönetmelik hükümlerine göre yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuramaz.
Kadrolu memur kurumlar arası geçiş yapabilir mi?
Memurların nakil talebi 657 sayılı Memurlar Kanunu, kurumlar arası nakillerde “kurumlar arası muvafakat” şartı koymaktadır. Bu muvafakati almak için memur, öncelikle nakil olmak istediği kuruma yazılı bir talepte bulunarak nakil talebinde bulunmalıdır.
4B sözleşmeli personel başka kuruma atanabilir mi?
“Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”a göre sözleşmeli personelin başka bir iş yerine nakli mümkün değildir.
4B sözleşmeli personel işten çıkarılabilir mi?
Sözleşmeli personelin sözleşmesinin haklı bir sebep olmaksızın yenilenmemesi mümkün değildir. Sözleşmenin feshi veya yenilenmemesi performans gereklilikleriyle sınırlıdır. Sözleşmeli personelin 4b’ye göre feshi ancak sözleşmenin feshi veya yenilenmemesiyle mümkündür.
Kurumlar arası geçişte yaş sınırı var mı?
Memur adayları başvuruda bulunabilir mi? Hayır, başvuruda bulunamaz. Adaylığı 657 sayılı DMK uyarınca iptal edilmiştir ve memur unvanını kullanması gerekmektedir. Başvurular için yaş sınırı var mıdır? İlk kez öğretmen olarak atanan herkes son başvuru tarihinde 40 yaşından küçük olmamalıdır.
Kurumlar arası geçişi kim onaylar?
Bir yetkilinin kurumlar arası geçiş yapabilmesi için kurumlar arası anlaşmanın sağlanması gerekir. Çalıştığı mevcut kurum ve geçiş yapmak istediği kurum bunu yetkilendirmelidir.
Kurumlar arası geçiş 2024 ne zaman?
Kurumlararası yatay geçiş ilanı (2024-2025 güz dönemi) Başvuruların başlaması22.07.2024Asıl aday kayıt tarihleri06.08.2024 – 09.08.2024Birim web sayfasından boş kontenjandan kayıt hakkı kazanan yedek adayların ilanı12.08.2024Yedek aday kayıt tarihleri13.08.2024 – 16.08.2024
4B sözleşmeli personel istifa ederse geri dönebilir mi?
DMK’nın 97. maddesine göre, usulüne uygun yazılı bir dilekçe ile istifa (istifa) talebinde bulunan kamu görevlisinin kamu hizmetine dönmesi için en az 6 ay geçmesi gerekirken, istifa etmeyi (emekli olmayı) düşünen kamu görevlisi için bu süre 1 yıldır. Yani bu süreler dolmadan kamu hizmetine dönemez.
4B memur sayılır mı?
(Memurlar, koruma ve güvenlik görevlileri, hemşireler, mühendisler, hizmetliler vb. 4(b) BAĞ-KUR kapsamında değerlendirilir.
4 B’lilerin tayin hakkı var mı?
Düzenleme, 28 Kasım 2022’den önce sözleşmeli olarak çalışmaya başlayanların, herhangi bir bekleme süresi olmaksızın çalıştıkları işyerlerinde doğrudan memur olmalarına olanak tanıyacak. Bu alanda çalışanlar, memur olduktan sonra bir yıl aynı görevde çalışmışlarsa atanma hakkını elde edebilecekler.
Sözleşmeli personel kurumlar arası geçiş yapabilir mi?
657 sayılı Kanunda yer alan kurumlar arası nakil hükümleri sadece memurlar hakkında uygulanabilir. 657 sayılı Kanunda yer alan kadrolu ve sözleşmeli personel hakkında uygulanamaz.
Geçici görevlendirme kimlere yapılamaz?
Yönetmeliğin 1 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir: “(4) Yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile bunlar tarafından kurulan birlikler, müesseseler, işletmeler ve döner sermayeli kuruluşlar, bu Yönetmelik kapsamında geçici görev yapamazlar.”2 Ekim 2020
Kurum değiştirme şartları nelerdir?
Bu aşama kurumlar arası transfer sürecidir. Transfer başvurusunda bulunmak isteyen kişi uygun gördüğü kurumlarla doğrudan iletişime geçebilir. … Transfer yapmak istediğimiz kurum transferi kabul ederse, başvurduğumuz mevcut kurumdan muvafakat istenecektir. Çalıştığınız kurumun muvafakat vermesi önemlidir.
Sözleşmeli atananlar KPSS ile başka kuruma memur olarak geçebilir mi?
5-Sağlık Bakanlığı 4/B sözleşmeli personel alımı için alınan KPSS puanının merkezi memur alımında tekrar kullanılmasında bir engel bulunmamaktadır.
4 B sözleşmeli personel istifa ederse geri dönebilir mi?
Memurluktan emekli olan bir kimse, sadece istifa ettiği kuruma başvurabilir. Adaylıktan istifa eden bir kimsenin başka bir kuruma tekrar başvurma hakkı yoktur.
Sözleşmeli personel nakil yapabilir mi?
Diğer sözleşmeli personel, sözleşme statüsü dönemleri de dahil olmak üzere dört yıllık hizmetten sonra transfer olma hakkına sahip olabilir. İstihdam edilecek sözleşmeli personel ile ilgili olarak, Devlet Memurluğu Kanunu’nun 4B maddesi 3+1 modeline göre yeniden düzenleniyor.
4 B sözleşmesi personel merkezi atamada tercih yapabilir mi?
Soru: Sözleşmeli personel (4/B) Kamu hastanesi veya üniversite hastanesine atandım, kadrolu çalışmaya öncelik verebilir miyim? Cevap: Evet, sözleşmeli personele KPSS puanı geçerli olduğu takdirde kadrolu çalışmaya öncelik verilebilir.